lauantai 26. tammikuuta 2013

Talvella 2013

Olen loppusuoralla erä- ja luonto-opas opiskeluissani. Olen perustanut oman yrityksen Inkun aalloilla (www.inkunaalloilla.fi). Lukuvuoden 2012-2013 pidän naisille erä- ja retkikurssia Porin kansalaisopistossa.
Kurssin naiset ovat tuottaneet minulle paljon iloa ja meillä on ollut ikimuistettavia elämysretkiä.

Kurssimme ohjelma on varsin monipuolinen:


29.9.                   Tyrni- ja veneretki Luvian saaristoon
 6.10.                  Resiinaretki Noormarkkuun
17.11.                 Suppilovahveroretki Ulvilaan
24.11.                 Riistan ja kalan käsittely  (Opistotalo)
19.1.                   Kulttuuri- ja luontoretki Herrainpäiville
2.2.                      Lumikenkäretki Ruosniemessä
2.3.                      Hiihtoretki Luvian saaristossa
20.4.                   Linturetki Ulvilassa
11.5.                   Katinkurun ampumarataan tutustuminen
25.5.                   Yrtti- ja yölaulajaretki  Toukarilla

Tällä hetkellä yritän tehdä jokaisesta arkipäivästäni jollakin tavalla merkityksellisen. En satsaa niinkään viikonloppuihin ja seuraaviin lomiin, vaan yritän elää jännittävää ja rikasta arkea. Nautin retkeillä lähiluonnossa yllätyksellisissä paikoissa, etukäteen niitä suunnittelematta. Esimerkiksi viime sunnuntaina menin naisystäväni kanssa kohti Meri-Poria sen tarkemmin kohdetta miettimättä. Löysimme itsemme Preiviikinlahden jäältä nauttimasta auringosta ja lumimuodostelmista. Retken kruunasi korkeassa järviruokoviidakossa vaeltaminen, enpä ollut sellaista ennen tehnytkään.

Haluan rohkaista ihmisiä retkeilemään kaikkina vuodenaikoina lähiluonnossa. Nyt on mahtava aika nauttia esim. saariston talvisesta luonnosta ja hiljaisuudesta. Kun  linnut ovat hiljaa eivätkä kasvitkaan häiritse kauneudellaan ja tuoksuillaan, voimme keskittyä vaikka miettimään seudun ihmisten elämäntapoja sata vuotta sitten. Mielenkiintoista on myös tehdä aikamatkaa vähän kauemmas, vaikkapa viimeiseen jääkauteen ja miettiä sen aikaansaannoksia.

Kuutamot., auringonlaskut ja siniset hetket ovat erityinen lisä arkipäivän retkiin. Eräs tuttavani nauroi makeasti nähtyäni allakassani merkinnän viikonlopun kohdalla: kuutamo. Oli kyllä taas hienoa olla Yyterin rannoilla kuun luodessa puiden varjoja ja nuotion loimussa paistaa makkaraa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti